fbpx

Tech Rekrytering

pexels-photo-3861458

Tech Rekrytering

IT-bolag

IT-bolag är bolag som jobbar med tekniska lösningar, det kan vara exempelvis ad-tech eller även fintech bolag. Det finns flera bolag som klassas som IT-bolag, så länge man jobbar med mjukvaror och utveckling inom det så tillhör sådana bolag den gruppen. Det finns mycket välkända IT-bolag idag, ett exempel är Simple Sign International som jobbar med digital avtalshantering. Deras produkt underlättar processen för bolag att hantera avtal då de erbjuder pre-sign, e-sign och post-sign, vilket är en helhetslösning när det kommer till avtal och utskick av dessa. 

IT-bolag blir allt vanligare idag då allt digitaliseras, exempelvis BrightBid har omvandlat sin bransch till ett marknadsföring och tech bolag. Vanligtvis så är marknadsföringsbranschen en manuell bransch där man måste sitta manuellt och anpassa marknadsföringen för hand. De har istället utvecklat en mjukvarulösning där en AI (artificiell intelligens) sköter en del av arbetet med den digitala marknadsföringen i samband med att den är mer effektiv och arbetar dessutom  dygnet runt. 

Det finns även en annan typ av IT-bolag som inte enbart har en mjukvara, utan har både hård- och mjukvara, ett vanligt exempel kan vara Apple, Microsoft eller liknande. En vanlig roll som tillsätts av människor idag, dock håller den rollen på att ersättas med hårdvara, det kan man exempelvis se på Ica/coop där deras snabbkassor blir fler och fler, eller även i snabbmatskedjan där McDonalds har en del hårdvarusnabbkassor och de har även utvecklat sin egna mjukvara där man kan beställa mat via en app eller via deras hårdvarusnabbkassor.

Ad-tech

Detta är bolag som omfattar olika tekniska lösningar inom digital marknadsföring (advertising technology), dessa bolag omfattar olika lösningar och analyser inom digital marknadsföring. 

Ad-tech bolag brukar oftast samarbeta med bolag som vill ha hjälp med någon lösning för digital marknadsföring, för att antingen bygga upp en större målgrupp eller få sin produkt synlig för allmänheten. Ad-tech bolag å andra sidan har ett stort behov av förstärkning när det kommer till personal omsättningen av kvalitativa kandidater som kan tillsätta olika roller, sådana roller kan vara alltifrån account manager, key account manager, customer success manager, SEM, business development manager eller liknande roller som kan etablera och förstärka bolaget. Därav är det väldigt sällan som ad-tech bolag inte samarbetar med rekryteringsföretag, då de får kvalificerade kandidater som kan tillsätta de lediga rollerna, samt ha ett rikt kandidat flöde för att expandera.

Vad gäller olika system för att bespara tid och hålla struktur i bolaget är ad-tech bolag i stort behov av, då det jämnt handlar om komplexa små, medelstora eller enterprise affärer. Därav behöver ad-tech bolag använda sig av olika system i form av CRM (customer relationship manager system) för att hålla koll på kunder, samt affärer så man får struktur, de behöver tjänster för att skicka och skapa avtal då dessa sätts ihop flera gånger per dag för att klargöra överenskommelser i affären för att det inte ska uppstå missförstånd. 

Finntech

Fintech bolag är verksamheter som omfattas av finansiella tekniska lösningar där man kombinerar finansiella tjänster med mjukvaruteknik. Idag finns det en del välkända fintechbolag, som bland annat Swish, BankID, PayPal, m.fl. Vi på TaskBoomer har även haft äran att få jobba med ett sådant bolag, BriqPay. Likaväl som ad-tech bolag behöver hjälp med att tillsätta roller som account manager, key account manager, business development manager, customer success manager och SEM. Därav är dessa roller ofta efterfrågade av dessa bolag, ett sätt att kontra och fylla dessa positioner är att jobba med ett rekryteringsföretag för att tillsätta och öka personalomsättningen. För att få bolaget att expandera och föra vidare budskapet till allmänheten och även bevara och upprätthålla nuvarande kunder för att behålla god kundvård och kundnöjdhet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen på vår webbplats.